2 új Instagram funkció - Elbújnak a szívecskék?

A közösségi média felületek újabb és újabb funkciói szinte folyamatosak, az Insta fejlesztői sem lazsálnak. Íme, két újdonság, amit nem árt Neked is ismerni!

Mi lesz a szívecskékkel?

Régóta tart a huza-vona az Instagram szívecskék sorsát illetően, először Kanadában, majd Ausztráliában, Braziliában és sok más országban törölték el  a kedvelések láthatóságát, a jobb felhasználói élmény és a mentális egészség fenntartása érdekében. 

Nemrég megjelent egy újdonság, - amelynek tesztelése már az USA-ban is folyamatban van - most erről árulom el a részleteket!

Fontos, hogy a like-ok nem tűnnek el teljesen, csak el lesznek rejtve a követők előtt. A felhasználók továbbra is pár koppintással megtekinthetik, hogy hány lájkot kaptak egy bejegyzésre, még akkor is, ha követők nem látják azt. A poszt alatti “többiek” feliratra koppintva csekkolhatod, kiknek tetszett a bejegyzésed.

Instagram kedvelések elrejtése
"Likerejtés" (Forrás: later.com)


A tesztelésben magyar profilok nem vesznek részt, ennek ellenére a funkció elérhető itthon is, legalábbis megjelenik az appban. Azonban ha most rányomsz csak egy hibaüzenettel találkozol. 

Így “érhető el” a likerejtő funkció:

1. Válassz ki egy tartalmat, ahol szeretnéd eltüntetni a kedvelés számot!

2. Koppints a bejegyzés jobb felső sarkában található három pöttyre!

3. Válaszd ki a “Hide Like Counts” opciót!

Nekem személy szerint tetszik ez az újítás, mivel a likevadászat kora így háttérbe szorul és a felhasználókat sem fogja a csordaszellem ösztönözni vagy éppen hátráltatni a tetszésük vagy nem tetszésük kifejezésében. Gondolj bele Te szívecskéztél már valamit azért mert sokan szívecskézték? 


Nemrég törölt elemek visszaállítása


Február elején bevezetésre került a régóta várt, “Nemrég törölt” funkció az Instán. A törölt tartalmak ellenőrzése és visszaállítása kétségkívül megkönnyítheti a tartalomkezelést az alkalmazásban. Sajnos sokszor előfordul, hogy az igazán ügyes hackerek törölnek egy-egy posztot, ha hozzáférést szereznek valakinek a profiljához, ennek visszaállítása most végre nem ütközik akadályba. Sőt, ha nem a hackerekkel, hanem saját magaddal gyűlik meg a bajod, mert véletlen kukába dobtál egy bejegyzést, akkor is örülhetsz ennek az opciónak.

Hogyan működik? Az általad törölt fotók, videók, IGTV videók és storyk a törlésre koppintva automatikusan a “Nemrég törölt” mappába kerülnek.

30 napig hozzáférhetsz ezekhez az elemekhez a következőképpen:

1. Nyisd meg a “Beállítások”-at, majd a “Fiók” menüpontot!

2. Koppints a “Nemrég törölt” elemekre!

új instagram funkció törlés
Nem rég törölt elemek (Forrás: instagram.com)


Megjegyzés: Az archívumban nem szereplő kukába helyezett történetek csak 24 órán át maradnak a mappában!

Bár még sokaknál (nálam se) nem elérhetőek ezek a funkciók, kíváncsian várom mikor jutnak el hozzánk is!

A legfrissebb blogbejegyzésekért és szuper Insta story tippekért, kövess az Instagramon és a Facebookon!

Források:

Instagram Is Now Hiding Likes in the US: Here’s Everything You Need to Know

Introducing ‘Recently Deleted’

2021-02-27
Megosztom:
Összes bejegyzés
^