4 rejtett Facebook funkció - Első rész

Facebookos blogsorozatom három részében négy-négy remek Facebook funkcióval ismerkedhetsz meg, amelyeket érdemes beépítened a mindennapjaidba! Remélem tudok olyat mutatni, amelyekről még nem hallottál!

Mentsd el Facebook bejegyzéseidet későbbre

Biztosan volt már veled olyan, hogy screenshotot készítettél egy Facebookon látott posztról, igaz? Van egy megoldás, amellyel nem kell terhelned a galériádat, még pedig a mentés. Ha egy bejegyzést, eseményt, hivatkozást vagy egy videót szeretnél eltárolni későbbi megtekintés céljából, csupán két kattintással megteheted.

1. Koppints a bejegyzés jobb felső sarkában lévő három pöttyre!

2. Majd válaszd a "Bejegyzés mentése" lehetőséget!

Az elmentett tartalmakat a főoldal baloldalán lévő "Mentve" menüpontra kattintva nézheted meg. Ez az egyszerű, de nagyszerű funkció az inspiráció gyűjtés remek eszköze, ráadásul telefonod tárhelye is hálás lesz érte!

Facebook bejegyzés mentése
Facebook bejegyzés mentése

Emeld ki kedvenceidet a tömegből, szabd személyre a Facebook hírfolyamodat

Amennyiben sok-sok ismerősöd van és számos oldalt követsz, következő tippem Neked szól! A "Kedvencek" funkcióval megszüntetheted a káoszt a hírfolyamodban és kizárólag azok tartalmait láthatod, akik a legjobban érdekelnek. A kedvencek közé tartozó profilok posztjai elsőbbséget élveznek, de természetesen mások bejegyzéseit is láthatod.

Hogyan kezelheted kedvenceidet a Facebookon asztali gépről?

 • Válaszd ki a baloldali menüben a "Kedvencek" opciót!
 • Majd koppints a "További információk", illetve a "Kedvencek kezelése" feliratra!
 • Az első lehetőségre koppintva megkeresheted a kiemelni kívánt fiókokat, maximum 30-at!

Ugyanitt leállíthatod egyes oldalak követését, ha úgy döntenél. Sőt a "Szundi" funkciót is kezelheted. Ezzel leállíthatod egy személy vagy oldal bejegyzéseinek követését 30 teljes napra.Ehhez nem kell mást tenned, mint a pihentetni kívánt profil egyik bejegyzésénél a három pöttyre kattintani és "xy szundi 30 napra" alternatívára. 


Okostelefonon az alábbi lépéseket kell követned:

 • Koppints a bal alsó sarokban lévő három vízszintes vonalkára!
 • Tekerj le a "Beállításokig", majd a "Hírfolyam-beállításokig"!
 • Innentől ugyanaz vár Rád, mint az asztali gépen!

Facebook "kedvencek" funkció
Facebook "Kedvencek" funkció (Forrás: Facebook)

Rögzíts egy bejegyzést az idővonalad elejére


Voltál már olyan helyzetben, hogy egy fontos Facebook bejegyzést legszívesebben odaragasztottál volna az idővonalad tetejére? Van egy jó hírem: lehetséges! A rögzítés egy régóta működő, azonban sokszor elfeledett, praktikus funkció. Ha rendszeres posztoló vagy és sok-sok információ jelenik meg oldaladon, sajnos feledésbe merülhetnek az igazán fontosak. Ha kitűzöl egy éppen aktuális tartalmat, akkor a felhasználóknak nem kell görgetniük, hogy megtalálják a keresett infót, hanem rögtön ezzel találkozhatnak legelőször.


Hogyan rögzíthetsz posztokat a Facebookon?

 • Keresd meg profilodon a kitűzendő bejegyzést!
 • Kattints a poszt jobb felső sarkában lévő menü (három vízszintes nyíl) ikonra!
 • Nyomj rá a “Rögzítés az oldal tetején” feliratra! Kész is!


Tippek: 

 • Mindig rögzíts egy bejegyzést, ha épp nincs kiemelendő, akkor tűzz ki valami sokak által kedvelt bejegyzést! Egyszerre csak egyet emelhetsz ki.
 • Az éppen aktuális, kiemelt információk mellett a nyereményjátékok esetében is nagy hasznát veheted ennek a lehetőségnek.
 • Nagyon fontos, hogy ha már nem aktuális a bejegyzés akkor ne felejtsd el levenni. Állíts be emlékeztetőt, vagy jegyezd fel a dátumot a content calendarodba! 

Ezt megteheted az előző lépésekkel a “Az oldal tetején való rögzítés eltávolítása” lehetőségre koppintva, vagy ha másik tartalmat rögzítesz, akkor eltűnik automatikusan az előző.

Facebook bejegyzés rögzítés
Bejegyzés rögzítése az idővonaladon (Forrás: Facebook)

Hozz létre Szavazást a Facebookon


Szeretnél jobban belelátni követőid fejébe? Ahhoz, hogy megismerd őket jobban, érdemes interakcióra buzdítani a felhasználókat, amelyre a Szavazás funkció egy remek lehetőség. A válaszokat képpel vagy GIF-fel személyre is szabhatod, sőt lejárati dátumot is beállíthatsz. Az eredményeket mindenképp gondold át és építsd be marketingstratégiádba, hiszen a célcsoportnak szóló tartalom alapvető a sikerhez vezető úton!


Facebook szavazás létrehozás
Facebook "Szavazás" funkció


Így hozhatod létre a szavazást:

 • Nyisd meg a Facebook Business Suiten az oldaladat!
 • A baloldali menüben válaszd ki a “További lehetőségeket”!
 • Koppints az “Oldal megtekintése” feliratra!
 • Majd az “Írj bejegyzést…” opciónál kattints a három vízszintest ábrázoló ikonra és válaszd a “Szavazás” lehetőséget!
 • Add meg a kérdést és a két válaszlehetőséget, amelyeket GIF-fel vagy képpel is felturbózhatsz!
 • Végül állíts be egy lejárati dátumot

Tipp: Kérdést szinte bármilyen témában feltehetsz, a lényeg, hogy egyértelmű és témábavágó legyen. A “Melyiket szereted inkább…?” a “Melyik a kedvenced…?” és az eldöntendő kérdések mindig jolly jokerek. Feldobhatod a hírfolyamot azzal is, hogy a márkádról/vállalatodról kérdezel, és ezeket később megválaszolod, hogy megtudják a felhasználók jól tippeltek-e.

A legfrissebb blogbejegyzésekért kövess az Instagramon és a Facebookon!

Forrás:

Facebook Poll: How to Create a Poll on Facebook

2021-02-12
Megosztom:
Összes bejegyzés
^