Facebook profil kezelés - Letölthető checklista

Az üzleti Facebook profil kezelése bizony nem csak a posztolásról szól. A követőkkel való kapcsolattartásról, a versenytársak elemzéséről és a tervezésről sem szabad elfeledkezni. Ez néha katyvaszos és átláthatatlan lehet, ezért érdemes egy napi, heti és havi ritmust felállítani a legfontosabb feladatok elvégzésére. Ebben segítek most Neked, töltsd le ingyenesen a bejegyzés végén található csekklistát!


Napi feladatok

A napi feladatokat három fő blokkba oszthatod: posztok menedzselése, követőkkel és más felhasználókkal történő interakciók. Természetesen a bejegyzések az oldalad szerves részét képezik, ezeknek az elkészítése akár napi feladat is lehet, ha sok-sok posztot készítesz. Azonban használhatod az időzítés funkciót is, ebben az esetben viszont azt javaslom, hogy mindenképpen csekkold az ütemezett tartalmakat minden nap, hiszen sajnos 1-1 Facebook bug becsúszhat olykor. 


A követőkkel való interakciókhoz tartozik többek között a kommentek, privát üzenetek és bejelentkezések menedzselése is, ezek elengedhetetlenek a profi Facebook jelenléthez. Ne feledd, az elégedett követők a siker egyik kulcsának számítanak!


Fontos, hogy a potenciális követőkkel is foglalkozz, ezért érdemes kedvelni más oldalak, fiókok bejegyzéseit is, sőt alkalmanként a hozzászólás és megosztás is jó ötlet. Ez azért is elengedhetetlen, mert a közösségi média algoritmusok árgus szemekkel figyelik kikkel lépsz kapcsolatba, használod-e profilod az elköteleződés kimutatására vagy sem.


Heti feladatok

A tartalomtervezés nagyban megkönnyíti a tartalomgyártást, így semmiképp se hanyagold el. Egy átlátható tervvel rengeteg időt és energiát spórolhatsz, sőt az “alkotói válság” sem fog fenyegetni. A következetesség érdekében én azt javaslom, hogy járj egy héttel tartalomnaptárad előtt és készítsd elő következő heti posztjaid szövegét és kreatívjait! 

A heti feladatok közé tartozik a versenytársak csekkolása is, az inspiráció gyűjtés elkerülhetetlen. Erre egy jó eszköz a “Mentés” funkció, melyről itt olvashatsz bővebben.

A social media trendek majdnem olyan gyorsan változnak, mint az árfolyamok, így a nyomon követés nélkülözhetetlen ha nem szeretnél lemaradni. Böngészd az internetetet és a közösségi média oldalakat a legfontosabb iparági trendek után!


Havi feladatok

A fentiekben említett tervezés természetesen havi szinten is alapvető feladat. A poszt ötletek bővítése, a kreatívok és szövegtervek előkészítése mellett a kampányok megtervezése sem maradhat el. Néhány technikai beállítás ellenőrzése mellett (pl. automatikus válaszok) az előző havi statisztikák átböngészése létfontosságú a Facebook posztolási stratégiád hatékonyabbá tételéhez. Csekkold, hogy melyik bejegyzéseddel érted el a legtöbb felhasználót, milyen témák keltették fel az érdeklődést, illetve melyik időpontban közzétett tartalmak teljesítettek a legjobban.


A letölthető PDF-ben a legfontosabb elemeket találhatod meg, amelyek jó kiindulási alapként szolgálhatnak Facebook stratégiád menedzseléséhez! Töltsd le, nyomtasd ki, vagy iktasd az elemeket elektronikus vagy papír alapú naptáradba!

ingyenesen letölthető facebook checklista


Még több ingyenes anyagért tarts velem a későbbiekben is! A legfrissebb blogbejegyzésekért kövess az Instagramon és a Facebookon!

Forrás: The Social Media Manager’s Daily, Weekly, Monthly Checklist

2021-03-10
Megosztom:
Összes bejegyzés
^