Kevésbé ismert világnapok a közösségi média kommunikációdhoz

Manapság szinte minden napra jut valamilyen világnap, amely lehetőséget nyújt arra, hogy érdekes, interaktív tartalmakkal kitűnj a tömegből. Íme, néhány “kevésbé ünnepelt” nevezetes nap, amelyet érdemes beépítened a közösségi média kommunikációdba! Kreativitásra fel!

Január 22. - A magyar kultúra napja

Ha fontosnak tartod a magyar kulturális értékeket, akkor ezen a napon válaszd ki egyik kedvenc versedet és tedd közzé egy szép fotóval vagy kreatívval! Kommentben kérj Te is bátran idézeteket a felhasználóktól!

Február 3. - Rejtvényfejtők napja

Igazán interaktív tartalmakat szeretnél gyártani? Ez a nap Neked szól! Készíts egy márkádhoz kapcsolódó izgalmas rejtvényt és hagyd, hogy törjék a fejüket a követőid! Ilyet online is létrehozhatsz, például itt és itt.

Március utolsó szombatja - A Föld órája (20.30-21.30)

Amennyiben fontosnak tartod a környezetvédelmet és szeretnéd felhívni a figyelmet az éghajlatváltozásra, csatlakozz Te is a Föld órája akcióhoz és kapcsold le az elektromos berendezéseket legalább egy órára! Az eseményt és a cselekedetedet posztolhatod a social media felületeidre. Bővebb infók erről a napról itt találhatók.

Április 11. - A magyar költészet napja

Hogyha elszalasztottad januárban A magyar kultúra napját, akkor a költészet napjának alkalmából (is) posztolhatsz egy gyönyörű verset!

A magyar költészet napja 2021
Ugye tudod a vers címét?

Május 4. - Az ékezetes betűk világnapja  

Egy meglehetősen furcsa nap, amelyről sokan nem is hallottak még. Ha szeretnél egyedi lenni, írj olyan tartalmat, amelyben csak ékezetes betűk vannak, majd áruld el miért így fogalmaztál.

Június 21. - Selfie világnapja

Mivel a felhasználók imádják a személyes tartalmakat és a “backstage fotókat”, ha szeretnéd növelni az elköteleződést, ne hagyd ki ezt a napot! Elő a kamerákkal!

Június 30. - Social media day

A közösségi média napján készíthetsz valamilyen interaktív tartalmat, amelyben a social media fogyasztási szokásaikról kérdezed a felhasználókat. Így jobban megismerheted követőidet és csiszolhatod marketing stratégiádat!  Az Insta szavazós matricája remek eszköz lehet erre!

Július 7. - Csokoládé világnapja

Egy édesség, amit nem lehet megunni. Emlékeztesd a csokoládé szerető felhasználókat, hogy ma biztosan nem bűn csokit enni! Akár több napon is megünnepelheted, részletek itt!

A csokoládé világnapja
Te is megkóstolnád?

Augusztus 29. - A magyar fotográfia napja

A fotós tartalmak még mindig nagy kedvencnek számítanak a social media platformokon. Tedd közzé kedvenc márkához kapcsolódó fényképedet, és kérd meg a követőket, hogy tegyék ők is ugyanezt kommentben! A UGC (felhasználók által generált) tartalom mindig jolly joker!

Szeptember 21. - A hála világnapja

Ha szeretnéd növelni követőid elkötelezettségét a storytellingről ne feledkezz meg! Az érdekes, szórakoztató, tanulságos, olykor érzelmes tartalmak sokkal személyesebbek, mint egy-két sornyi szöveg. A hála világnapján mesélj el egy történetet és mondj köszönetet valakinek vagy valaminek!

Szeptember 29. - A kávé világnapja

Valljuk be kávé nélkül sokan nem tudnak működni, igaz? Készíts egy képet frissítődről és oszd meg a közösségi média oldalaidon!

Október 30. - Checklist day

Igaz, ez egy amerikai ünnep, de szerintem nagyon jópofa. A csekklisták megkönnyítik dolgodat, hogy ne feledkezz el a tennivalóidról. (Én checklist fanatikus vagyok.) Ezen a napon készíthetsz valamilyen, a márkádhoz kapcsolódó pipálgatós összeállítást a követőknek!

Faceook checklista
Letöltötted már?

November 13. - A kedvesség világnapja

Egy újabb nap, ahol a fent emlegetett storytelling kerülhet a középpontba! Mesélj el egy kedves, szívhez szóló történetet és buzdítsd erre a felhasználókat!

December harmadik péntekje - Ronda karácsonyi pulcsik világnapja

A csúf pulcsikat manapság már egyként emlegetjük az ünnepekkel, ha Te is szereted ezeket a “szép” darabokat, ne felejts el fényképezkedni bennük és erre a kihívásra ösztönözni a felhasználókat! 

+1 A sült krumpli napját az amerikaiak július 13-án ünneplik, én biztos megemlékezek erről és elfogyasztok egy adag french fries-t, mivel ez a kedvenc ételem!

További jeles napokról innen tájékozódhatsz!

2021-02-28
Megosztom:
Összes bejegyzés
^